Korcula Lumbarda apartment Dalmatia
Početna stranicaApartman Silvana Mapa site-acet, 02. 12. 2021.

Studio apartment Silvana Korčula Lumbarda Dalmacija Hrvatska
     
 
Plaže u Lumbardi

Predstavljamo vam najpoznatije plaže u Lumbardi. Kliknite na sliku i otvotiti će se uvećana karta Lumbarde s označenim plažama koje smo dolje opisali.


Uvala Tatinja

Pješčana plaža Tatinja nalazi se na sjevernoj strani Lumbarde, otprilike 300 metara udaljena od centra mjesta. S plaže se pruža pogled na skupinu malih otoka Korčulanskog arhipelaga, poluotok Pelješac i grad Orebić. Kraj plaže se nalaze restorani, picerije i kafići . Studio apartman Silvana udaljen je 30 metara od plaže.

Vela Pržina

Vela Pržina je najveća prirodna pješčana plaža u Lumbardi. Nalazi se na južnoj strani Lumbarde. Plaža je smještena u sredini velikog zaljeva zaštičenog od vjetrova. Okrenuta je prema otvorenom moru s pogledom na otok Lastovo. Vrlo je popularna, mnogo ljudi s cijelog otoka dolazi ovdje da uživaju u čistom moru i "svilenkastom" pijesku. Sadržaji na plaži: veliko parkiralište (cijena za auto ~ 10 kuna/dan), kafić s fast-food uslugom, pješčani teren za odbojku.

Bilin žal

Pješčana plaža Bilin žal nalazi se na sjevernoj strani Lumbarde. Ima pogled na poluotok Pelješac i otoke Korčulanskog arhipelaga. Na plaži se nalazi mali restoran u izvornoj dalmatinskoj građevini gdje možete naručiti morske specijalitete (salate, ribu s žara) i mali kafić. Kraj plaže nalazi se parkiralište (cijena ~ 10 kuna/dan).

Plaža Lenga Brendana

Iako je Lumbarda poznata po svojim prirodnim pješčanim plažama, za sve koji vole "divlje" i izolirane plaže, Lenga Brendana je idealno mjesto. Plaža je dugačka oko 1 kilometar, prostire se od plaže Bilin žal do krajnjeg istočnog dijela otoka, Rta Ražnjić. More je izrazito čisto, a podmorje idealno za ronjenje na dah. Uz plažu se prostire gusta borova šuma. Postoji mnogo izoliranih mjesta na kojima možete ostaviti vaše stvari i uživati u netaknutoj prirodi. Do plaže se može doći automobilom kojeg možete parkirati u šumi.